Humanitarno

Humanost na djelu! 

Akciju prikupljanja školskog pribora velikodušno je podržao Klub ritmičko sportske gimnastike OLIMPIK, čije su se članice skupa sa svojim roditeljima u velikom broju odazvale pozivu svojih trenerica da nečije školovanje učine lakšim, mirnijim i ljepšim. Na taj način, našim mališanima su uputili želje za sretan početak nove školske godine.

Ovim putem od srca zahvaljujemo kolektivu KRSG Olimpik na preuzimanju inicijative, nesebičnom zalaganju i trudu kako bi doprinijeli uspješnoj realizaciji ove akcije i pomogli nam da obradujemo što veći broj male raje!

Humanitarna organizacija studenata " Ruku na srce " je objavila predhodni tekst.

 

Humanitarna akcija

Ovom prilikom želimo se zahvaliti svim roditeljima i djeci koja su se odazvala prvoj, ali ne i posljednjoj akciji našeg kluba.

Na ovaj način pokazali smo, pored dobrih rezultata na takmičenjima, da smo i dobri, humani ljudi koji su spremni pomoći svojim vršnjacima.

Humanost je dio pozitivnih ljudskih osobina i medalja koja se nosi cijelog života. Naše djevojčice i njihovi roditelji, po ko zna koji put, pokazali su svoju dobrotu i spremnost da sudjeluju u stvaranju pozitivne priče.

Hvala i Humanitarna organizacija studenata " Ruku na srce " koja je pokrenula ovu akciju i preuzela školski pribor koji smo skupili.

Sretni smo što ćemo udruženim snagama pomoći dječacima i djevojčicama Kantona Sarajevo.

Dragi naši mališani želimo vam puno sreće u novoj školskoj godini i na trnovitim stazama koje život znače.